A JSS Efficient Engineering, participem en innovació amb ‘La Casa por el Tejado’ en l’àmbit de les instal·lacions, rehabilitant a l’Eixample i construint ciutat a sobre de l’existent

A JSS Efficient Engineering, participem en innovació amb ‘La Casa por el  Tejado’ en l’àmbit de les instal·lacions, rehabilitant a l’Eixample i  construint ciutat a sobre de l’existent
Una de les actuacions amb ‘la Casa por el Tejado’ a Rambla Catalunya, 82

Com desenvolupar les urbs al segle XXI després de la crisi de la bombolla immobiliària? Com augmentar el parc d’habitatges de manera sostenible? Com sufragar el manteniment i conservació dels edificis existents a les ciutats? Tots aquests interrogants tenen una possible solució: muntar cases industrialitzades sobre el vol encara edificable dels edificis urbans. Aquesta és la idea que està posant en pràctica empreses com “La Casa por el Tejado” a la ciutat de Barcelona.

Algunes comunitats de veïns venen aquests espais per col·locar habitatges prefabricats a canvi d’una compensació econòmica i la realització d’obres de millora en les finques.

La Casa por el Tejado, empresa impulsada per un grup d’arquitectes per afegir habitatges en edificis del centre de ciutats que no es van construir en la seva altura màxima permesa, té en marxa projectes per construir més de 160 habitatges a Espanya que suposaran una inversió de més de 70 milions d’euros.

Quins són les característiques d’aquest projecte amb ‘la Casa por el Tejado’? Les coneixem a continuació:

  • Obres mínimes en temps i complexitat

La nostra experiència en l’ús de sistemes industrialitzats ens permet realitzar la major part de les obres en taller, minimitzant els temps d’execució, amb la consegüent reducció de molèsties per al veïnat.

  • Un resultat únic

El sistema constructiu aporta múltiples avantatges, entre les quals destaquen: gran reducció en els terminis d’execució de l’obra, màxima qualitat dels materials, exigents i continus controls de qualitat, excel·lents acabats, alts nivells de sostenibilitat ambiental i preservació del medi.

  • Innovació en el disseny

Propostes que prioritzen la funcionalitat de l’habitatge, l’absència de molèsties en l’execució i la durabilitat alta de l’obra, traient el màxim partit a les possibilitats de l’entorn.

  • Diferents al de sempre

Un edifici costa, pesa i consumeix. Sobre el primer aspecte gairebé tothom ho sap, però sobre el segon no. Els edificis convencionals utilitzen molts materials (pesen), suposen grans quantitats d’energia, aigua i residus (consumeixen) i a més, ocupen sòl natural. Aquest és el seu impacte ambiental. Però hi ha una altra manera de concebre’ls i utilitzar-los, que redueix aquests efectes: completar i millorar edificis existents.

  • Avantatges ambientals

Completar edificis és aprofitar les infraestructures, reduint impactes. Millorar-los és augmentar la biodiversitat urbana, reduir l’escalfament de les cobertes, gastar menys energia, emprar materials de baix impacte, aprofitar l’aigua de pluja, allotjar horts i compostar residus. I aquests són els nostres objectius.

  • Resultat

Una construcció moderna, que compleix amb totes les normatives vigents. Totalment equipada, de baix impacte ambiental i amb aprofitament màxim de les possibilitats de l’emplaçament. En la majoria dels casos la nova edificació se separa uns metres la línia de front i contrafront existents, per preservar l’edifici original. Gràcies a això es disposa de terrasses, una cosa tan escassa com ben valorada.

A JSS Efficient Engineering sempre apostem per la innovació i la millora contínua; ja que, és allò que ens defineix. Si hem crescut al llarg d’aquests anys, és perquè cada projecte, en el qual, hem treballat, ho hem considerat com una oportunitat de millora i innovació. En aquest sentit, també cal destacar la nostra participació en tasques docents (Departaments d’Instal·lacions de les Escoles Politècniques d’Arquitectura, Escola SERT del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya) que també ens permeten actualitzar-nos permanentment.

 

En aquest enllaç, pots veure el vídeo del nostre projecte d’innovació amb ‘la Casa por el Tejado’, consistent en l’aprofitament de vol edificable dels edificis urbans.