Eficiència energètica: el 22@ de Barcelona, un nou projecte on aplicar energies renovables i criteris d’eficiència

Eficiència energètica: el 22@ de Barcelona, un  nou projecte on aplicar energies renovables i criteris d’eficiència
Edifici d’oficines de lloguer de La Llave de Oro al 22@ de BCN amb Batlle & Roig Arquitectes, G3 com a PM i Carla Planas com a assessora Leed.

A JSS Efficient Engineering convertim la gestió eficient i respectuosa de l’energia en la nostra missió. Per això, oferim solucions, destinades a aconseguir l’eficiència energètica en edificis d’una manera global. Ens centrem a proporcionar una aposta segura que permet dependre menys de les baixades i pujades dels costos energètics i aprofitar l’energia d’una forma efectiva per millorar la qualificació energètica dels edificis.

A tots els nostres projectes, sempre apliquem els pilars bàsics de l’eficiència energètica: la generació d’energia de forma eficient; la utilització de la mateixa de forma eficient i la reducció de les pèrdues d’energia. Ara bé, a l’hora de millorar l’eficiència energètica d’un edifici és imprescindible:

La ubicació de l’edifici és molts cops el millor aliat a l’hora de treballar. Implantar el LEED GOLD, aplicar sistemes Districlima i panells fotovoltaics, sistemes de renovació d’aire eficients i il·luminació Led amb sistemes de regulació eficient. Control de consum d’aigua i sistemes de mesura d’energia eficients.

La renovació dels sistemes relacionats amb l’energia. És a dir, dels sistemes de calefacció, aire condicionat, ventilació, il·luminació, electrodomèstics… L’ús de sistemes eficients de calefacció, com calderes de condensació o bombes de calor, que a més de ser més eficients emeten menys emissions directes de CO2 a l’atmosfera; la millora de l’aïllament i l’estanquitat; per exemple, canviar les finestres suposa una millora de l’eficiència energètica, ja que, ajuda a conservar el fred/calor que es genera en l’habitatge i aïllar-la de l’exterior, entre altres mesures.

En tot aquest procés, també apostem per la integració de les energies renovables com per exemple: l’energia solar tèrmica, la geotèrmia, l’aerotèrmia, Xarxes distriheating etc. Sens dubte, les energies renovables permeten estalviar energia i reduir emissions directes de CO2. Altres aspectes a tenir en compte, són la millora de l’aïllament i eliminació de ponts tèrmics. Això inclouria el canvi de finestres; doncs, suposa una millora de l’eficiència energètica que ajudarà a aïllar l’edifici i també, és important l’aprofitament de la llum natural i orientació.

En definitiva, integrar les energies renovables, nous sistemes de ventilació i climatització, renovar la il·luminació per una altra de tipus LED… Totes aquestes mesures ajuden a millorar l’eficiència energètica d’un edifici o habitatge. De fet, com més millores es facin, tenint com a principal objectiu: la sostenibilitat; més resultats s’obtindran de cara a reduir la petjada ambiental de l’edifici i reduir el consum energètic.

A JSS apostem decididament per la implantació de les energies renovables. A més, també col·laborem amb els assessors i  els nostres clients per a l’obtenció de la Certificació d’Avaluació de la Sostenibilitat: LEED i BREEAM. Informa’t aquí.