Enginyeria instal·lacions i gestió tècnica dels edificis a través de sistemes BMS, una metodologia eficient aplicada als projectes de JSS Efficient Engineering. Hotels com a exemple d’aplicació

Enginyeria instal·lacions i gestió tècnica dels edificis a través de sistemes BMS, una metodologia eficient aplicada als projectes de JSS Efficient Engineering. Hotels com a exemple d’aplicació
Hotel 5* Melià C/ Casp 13, antic cine Novetats amb BCN Actual, OUA i Fitarq Arquitectes.

La nostra àmplia experiència en enginyeria d’instal·lacions ens porta a millorar i innovar, constantment, les metodologies i eines emprades. Per això, a JSS Efficient Engineering apliquem els sistemes més eficients en la gestió tècnica de qualsevol edifici, els anomenats ‘Building Management Systems’ (BMS). 

Un exemple d’aplicació d’aquests sistemes són els Hotels, on el sistema de gestió té una importància fonamental per l’ús eficient d’aquests, tant a les habitacions com a les zones comunes de l’edifici.

En aquests moments estem desenvolupant: 

 • L’Hotel de 5* de Hotusa a Sevilla amb GCA Arquitectes,
 • La remodelació integral del Parador d’Aiguablava amb GCA Arquitectes,
 • L’Hotel de 4* a l’antic edifici d’Henkel a BCN, per MIREF, amb GCA Arquitectes.
 • El nou hotel de 5*estrelles per Melià amb Fitarq arquitectes.
 • La rehabilitació integral de l’Hotel Regència amb Laia Vives arq
 • Hotel/ Apart hotel a Sant Cugat amb Europa center.
 • Remodelació del sistema de climatització de l’Hotel Il.lunion Auditori a BCN.
 • Gestió tècnica del manteniment de l’Hostel al carrer Bergara 3
 • També participem en la Gestió d’energia dels mateixos a través de l’Escola Sert, on utilitzem com a eines la monitorització i el mateix BMS en els Hoteles Catalònia de Barcelona, l’Hotel Royal Rambla i Hotel Royal Passeig de Gràcia. 

Aquests sistemes de gestió tècnica centralitzada (SGTC) permeten gestionar i supervisar les diferents instal·lacions existents en una edificació de forma integrada, per aconseguir les condicions de confort desitjades en cada moment de forma eficient i en cas de problemes o avaries, enviar les corresponents alarmes (o avisos) perquè el servei de manteniment prengui consciència de la situació i actuï adequadament.

Per tant, el BMS inclou els equips i instal·lacions de maquinària i programari que configuren les instal·lacions tècniques d’un edifici. Des de la climatització, ACS, il·luminació, transport vertical/horitzontal, analitzadors de xarxes, comptadors d’energia, entre altres.

A més, responent a la nostra política d’eficiència energètica, cal dir que l’aplicació dels sistemes centralitzats BMS afavoreixen la reducció del consum d’energia, mantenint els mateixos serveis energètics, sense disminuir el confort i qualitat de vida, protegint el medi ambient, assegurant el proveïment i fomentant un comportament sostenible en el seu ús. En concret, dins d’aquestes instal·lacions de control en qualsevol edifici o habitatge s’inclouen:

 • L’enginyeria de control.
 • La programació i posada en marxa de sistemes de control en instal·lacions
 • El control i regulació d’il·luminació per a una eficiència energètica en il·luminació
 • El control i regulació de la climatització per a una eficiència energètica en climatització
 • La programació i manteniment de sistemes de detecció d’incendis
 • El desenvolupament a mida de sistemes SCADA
 • L’estudi, instal·lació i posada en marxa de sistemes domòtics.

En definitiva, els sistemes de gestió d’edificis aconsegueixen supervisar i controlar serveis tan bàsics i necessaris com la calefacció, la ventilació i l’aire condicionat, de manera que es garanteix el seu funcionament a nivells màxims d’eficiència i estalvi. Això s’aconsegueix gràcies al fet que es manté un equilibri òptim entre les condicions, l’ús energètic i els requisits operatius.

Des de JSS Efficient Engineering apostem per la integració racional de l’eficiència energètica i ho apliquem al màxim als nostres projectes d’enginyeria d’instal·lacions. Per això, implementem metodologies tan efectives com els sistemes BMS. Coneix-la amb més detall en aquest enllaç.