JSS DESENVOLUPA L’ENGINYERIA D’INSTAL·LACIONS DE L’IES MARIA ESPINAL DE BARCELONA, EL PRIMER AMB PANELLS FOTOVOLTAICS A LA FAÇANA

Les obres de l’IES Maria Espinal, la primera escola amb panells fotovoltaics de Barcelona, ​​es troba en la seva fase final. En concret, es tracta d’una prova pilot de panells fotovoltaics en façana i coberta per autoconsum en què JSS Efficient Engineering ha desenvolupat l’enginyeria d’instal·lacions. També inclou la producció prescriptiva de panells amb l’increment per a l’exempció de la producció d’ACS amb panells solars tèrmics.

L’arquitectura de l’edifici, molt cuidada i minimalista, ha permès integrar de forma adequada totes les necessitats de JSS en el disseny de les instal·lacions. El resultat es un edifici que respon a totes les necessitats funcionals i manté intactes les expectatives del concurs. També de les aportacions d’una nova manera de treballar que inclou el procés participatiu de les parts implicades.

El projecte, liderat per Soria & Quintana Arquitectes, forma part del conjunt d’escoles del Consorci d’Educació de Barcelona en què JSS Efficient Engineering col·labora com a enginyeria d’instal·lacions. Les altres dues escoles que es troben en la fase inicial de l’obra són la Ignasi Iglesias amb OUA Arquitectes i Trinitat Nova amb BAMMP Arquitectes. Com a equipaments públics, aquestes escoles estan adscrites al Protocol REP d’Energia per a Edificis i Equipaments Municipals, un marc per als projectes de titularitat municipal en què intervenen aspectes energètics.