Consultoria d’eficiència energètica, una de les especialitats de JSS Efficient Engineering

A JSS Efficient Engineering ens marquem com a objectiu l’eficiència energètica. Per això, tots els nostres projectes aposten per l’estalvi energètic, reduint el consum d’energia a tots els nivells, especialment als edificis, decantant-nos per la construcció d’edificacions de consum d’energia gairebé nul o la rehabilitació dels ja existents. Al llarg dels nostres 25 anys d’experiència, ens hem convertit en experts en consultoria d’eficiència energètica. La nostra actuació en aquest àmbit se centra en:

 

  • Auditories energètiques. Com a consultors en eficiència energètica, ens encarreguem de realitzar aquest tipus d’auditories, implementant les propostes realitzades i tramitant les possibles subvencions (normalment, les actuacions en matèria d’estalvi energètic disposen de subvencions per part de l’ICAEN). Durant aquestes auditories, duem a terme un estudi exhaustiu dels consums d’una instal·lació, i proposem millores per tal de possibilitar l’estalvi energètic i, conseqüentment, l’estalvi econòmic. Els àmbits on s’acostumen a aplicar aquestes auditories són a establiments de restauració i hotelers; edificis d’habitatges; edificis públics i privats; indústries i enllumenat públic.

 

  • Certificacions energètiques (CE3X I HULK). Portem a terme el procés de certificació energètica d’un immoble. Recollim informació sobre els elements constructius de l’edifici i les seves instal·lacions. Aquest certificat atorga a l’immoble una qualificació energètica en funció de les emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera i el consum d’energia. Per certificar-ho s’utilitzen les següents eines: Sistema CE3X, un programa, reconegut per a la Certificació Energètica d’Edificis Existents, per certificar d’una forma simplificada qualsevol tipus d’edifici: residencial, petit terciari o gran terciari amb un codi de colors que classifica els immobles segons una escala energètica que va des de la A (immoble més eficient) fins a la G (immoble menys eficient). La nova versió dels programes de certificació energètica vindria de la mà de l’Eina Unificada Lider-Calener (HULK) que inclou un mòdul de certificació i l’adaptació a les últimes modificacions del marc reglamentari.

 

  • Implantació de sistemes de gestió d’energia (UNE 50.001). A JSS Efficient Engineering, apliquem sistemes de gestió d’energia als edificis de manera sistemàtica per millorar els resultats, mitjançant la identificació de solucions tècniques precises. En aquest sentit, implementem la norma UNE-EN ISO 50.001 que estableix els requisits que ha de tenir un Sistema de Gestió Energètica, amb la finalitat de realitzar millores contínues i sistemàtiques del rendiment energètic de les organitzacions; fomentar l’estalvi d’energia; fomentar la millora en l’acompliment energètic; disminuir les emissions de gasos que provoquen el canvi climàtic; garantir el compliment de la legislació energètica; incrementar l’aprofitament d’energies renovables o excedents; etc.

 

Un dels exemples de projectes d’eficiència energètica que es poden trobar al nostre portfoli és la col·laboració en certificacions ambientals Breeam, a l’edifici d’oficines de la Llave de Oro (Pere IV, Barcelona) i als habitatges de Neinor (Sant Cugat del Vallès). També hem treballat perquè l’edifici corporatiu d’oficines de Cuatrecasas obtingui la certificació Leed Gold.

També hem portat a terme actuacions on hem aplicat criteris de gestió d’energia, basats en la norma 50.001, amb l’objectiu de millorar el rendiment energètic i estalvi d’energia dels següents equipaments: l’Escola Sert, edificis Hotelers (hotels Catalònia i Royal),  esportius  (tenis Barcino), municipals (Ajuntaments de la Diputació de Barcelona i seus col·legials) i educatius (escoles municipals i privades).

En aquest àmbit, la nostra actuació més ambiciosa va ser la participació en el Comité d’impuls de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, treballant en els  equipaments museístics més emblemàtics, en paral·lel amb els mantenidors dels edificis (ICAEN, EnertiKa, MNATEC, CRBMC, MAC, MHC, MNAT, el Museu de Girona  i la pròpia Agència.

En aquest enllaç, pots conèixer tots els nostres projectes en l’àmbit de la consultoria d’eficiència energètica.