JSS ANALITZA L’EFICIÈNCIA I SOSTENIBILITAT DELS HOTELS A LA VI CONFERÈNCIA BIOECONOMIC LEED®

La sòcia fundadora i directora financera i comercial de JSS Efficient Engineering Mª Lluïsa Sánchez ha intervingut avui en la VI Conferència BioEconomic® Certificació LEED® que ha tingut lloc a l’Hotel Barcelona 1882. A la jornada s’han abordat qüestions com el Turisme Sostenible, la Economia Circular, la Construcció Sostenible i la Eco Mobilitat.

Concretament, Mª Lluïsa Sánchez ha parlat de les instal·lacions en hotels, tractant el passat, present i futur en l’eficiència i la sostenibilitat. Sánchez ha destacat que “en el passat, l’eficiència no era una necessitat ni una preocupació ja que els dissenys només adopten aspectes normatius molt poc exigents” i ha afegit que “la crisi econòmica va posar de rellevància la necessitat de l’estalvi i el retorn social de la sostenibilitat i eficiència en el disseny“.

Mª Lluïsa Sánchez ha subratllat que “en el present, l’eficiència és una preocupació, una necessitat i una voluntat estratègica transversal i de marca“. En aquest sentit ha explicat que “la normativa és molt més estricta en relació a l’eficiència” i ha recalcat que “la voluntat de tendir a edificis més sostenibles fa que s’implantin certificacions ambientals que regulen aspectes de forma global en els edificis (energia, aigua, residus, transport o materials) com és el cas de Breeam i Leed i també d’altres certificacions que analitzen el benestar de les persones com Wel “.

Finalment, la sòcia fundadora de JSS Efficient Engineering ha posat com a exemple de futur el cas de l’Hotel Barcelona 1882, en què JSS ha participat i que acaba de rebre un dels guardons de la IV edició de Re Think Hotel lliurats a Fitur 2018 com a millor projecte en sostenibilitat i rehabilitació hotelera a Espanya.

Consulta la presentació completa aquí.