JSS Efficient Enginnering, una consultoria d’instal·lacions especialitzada en eficiència energètica

JSS Efficient Enginnering, una consultoria d’instal·lacions especialitzada en eficiència energètica
Participem en el concurs restringit amb Pascual & Ausio Arquitectes per a la Rehabilitació energètica dels edificis A I B de l'AMB

Construir edificis eficientment energètics i sostenibles és indispensable per tenir cura amb el medi ambient i alhora, garantir un major estalvi energètic. A JSS Efficient Enginnering, apostem per aplicar criteris d’eficiència energètica en tots els nostres projectes d’instal·lacions urbanes i d’edificació.

Des del nostre punt de vista, un edifici sostenible és, com a mínim, econòmic en ús d’energia i va molt més enllà que una opció de seleccionar materials verds o ecològics. Cal assenyalar que a mesura que va avançant l’execució del projecte, cada vegada, és més difícil i costós implementar solucions que millorin l’eficiència energètica i la sostenibilitat del projecte final. Per això, nosaltres sempre apostem per la implicació de tots els agents en la fase inicial del disseny, doncs, és la clau de l’èxit. Sens dubte, en tot aquest procés resulta imprescindible, apostar per una progressiva implantació de les energies renovables com l’energia solar tèrmica, la biomassa o l’energia fotovoltaica, doncs, són fonamentals per millorar aquestes qüestions.

D’altra banda, per contrarestar l’impacte mediambiental d’un edifici, ens encarreguem d’assessorar en les anomenades certificacions d’avaluació de la sostenibilitat: LEED i BREEAM. En què consisteixen? El LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) és un sistema de classificació d’edificis sostenibles, desenvolupat als Estats Units per l’US Green Building Council que serveix com a estàndard per a la nova construcció i grans remodelacions.

Quant a la certificació BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Methodes), es tracta del primer sistema dissenyat per verificar els aspectes de sostenibilitat ambiental en edificacions. És una metodologia, desenvolupada al Regne Unit a principis dels 90 i àmpliament reconeguda internacionalment. És un sistema flexible i ha estat adaptat per a la seva aplicació a diferents països i tipologies d’edificacions i permet el seu ús en diverses fases del projecte.

Finalment, una mostra de la nostra implicació amb la sostenibilitat són els diversos premis en eficiència energètica que han rebut alguns dels nostres projectes. Com per exemple: la Fundació Catalana de l’Esplai (acreditació ambiental EMAS 2010 per la seva integració racional de l’eficiència energètica); Marina Barcelona 92 (Certificació Lloyd’s Register Group de qualitat ISO 9001 i ISO 14001 de medi ambient); l’edifici corporatiu Cuatrecasas Advocats D 191 BCN (certificació LEED GOLD); la Certificació BREEAM de l’edifici d’oficines Carrer Pere IV 291-307; el reconeixement de la nostra col·laboració amb l’Agència Catalana del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya (Premi Tractor per l’estalvi en potència energètica).

En definitiva, a JSS Efficient Enginnering, portem 25 anys dedicant-nos a l’enginyeria i consultoria d’instal·lacions, apostant per edificis sostenibles i pel respecte envers el nostre entorn.