JSS realitza tres noves escoles del Consorci d’Educació de Barcelona, on aplica el Nou protocol de l’AEB pels edificis nZEB

A JSS Efficient Engineering som especialistes en instal·lacions i també en eficiència energètica. Per a nosaltres fer un ús energètic adequat en un edifici, empresa o equipament és una clara contribució a la sostenibilitat del nostre entorn i, alhora, un factor d’estalvi econòmic de primer ordre, per al nostre client, el primer beneficiat. Actualment estem treballant en tres noves escoles:

  • IES Maria Espinalt. Soria & Quintana ARQ panells fotovoltaics a façana · finalitzant
  • Escola Ignasi Iglesias. OUA Arquitectes panells fotovoltaics i tèrmics · inici
  • Escola Trinitat Nova BAAMP Arquitectes panells fotovoltaics i tèrmics · inici

En general en els nostres projectes treballem amb solucions d’instal·lacions  eficients, ja sigui per aplicació de la pròpia normativa, com la utilització de plaques solars tèrmiques o fotovoltaiques per autoconsum, com per la ubicació dels edificis i les seves infraestructures,  amb  utilització de xarxes distriheating, anells de condensació per aigua, etc.

Aquesta normativa millora les evolvents baixant molt la demanda, tendint cada cop més als edificis nZeb, aquells que tenen un consum energètic gairebé nul,  i permet de forma més sostenible l’aplicació d’energies renovables com la geotèrmia, l’aerotermia, la biomassa, l’aprofitament d’energia residual del propi edifici i la recuperació d’energia en general.

La reutilització d’aigües grises i pluvials està cada dia més present en molts municipis així com la instal·lació de vehicles elèctrics en els edificis de nova planta.

Les tres escoles s’han executat  complint tots els punts del protocol d’actuacions que l’Agència de l’Energia de Barcelona ha generat, que en un futur s’aplicarà a tots els equipaments municipals.

També implantem la gestió d’ús dels edificis,  basada en l’aplicació de la UNE 50.001,  amb sistemes de control BMS que regula horaris i ocupacions, consignes de treball de temperatures, que rep senyals d’elements de camp com de sondes de control de qualitat d’aire, detecció de presència, sensors crepusculars, termòstats, analitzadors de xarxes etc…