Primers passos per implantar la planificació col·laborativa a JSS

El passat 26 de setembre Mª Lluïsa Sánchez, Sòcia i Directora Comercial i Financera de JSS Efficient Enginnering, va presenciar el Taller de Lean Construction impartit per Juan Felipe Pons en el Col·legi d’Arquitectes de Castelló amb l’objectiu de coordinar la implantació de la planificació col·laborativa a JSS.

Els continguts del taller van girar entorn els problemes crònics en el disseny i la gestió de projectes, The Parade of Trades Lean Game o Systems Thinking Square Lean Game. Com a conclusions, es van tractar les estratègies i els reptes actuals i futurs de la implantació del Lean Management.

El Lean Construction es va introduir a Espanya fa aproximadament una dècada. Cada vegada són més les empreses que estan adoptant aquesta filosofia de treball amb la finalitat d’obtenir beneficis que serien difícils d’aconseguir amb mètodes tradicionals de gestió. És, juntament amb BIM i el Integrated Project Delivery, el present i el futur de la gestió en la construcció. Les empreses que vulguin evolucionar, no estancar-se ni limitar el seu treball a mercats locals estan obligades a afavorir aquesta evolució.